Blog Post

Vermijd deze veelgemaakte fouten bij landingspagina's

Niko Milojevic • apr. 10, 2020

Wat wil je met je landingspagina bereiken?

Het doel van een landingspagina is zoveel mogelijk conversie genereren. Conversie is een specifieke actie die jij wil dat je bezoeker neemt. Meestal is dit een aankoop doen, maar het kan ook zijn dat je wil dat bezoekers zich inschrijven voor een event , ... Veel bezoekers is fijn, maar zolang ze geen ‘transactie’ doen, heb je er zakelijk gezien niets aan.

Wil je ook meer conversie, dan zijn deze tips voor jou van belang

Tip 1: Verwijder alles wat niet direct met het doel van de pagina te maken heeft.

Focus en relevantie zijn belangrijk. Als iemand op een advertentie klikt omdat hij/zij interesse heeft in jouw product of dienst, dan wil men ook effectief de informatie over dat product of die dienst onmiddellijk vinden. Vermijd dus alles wat mensen afleidt van jouw doel. Denk hierbij aan sociale media knoppen, Instagram-feeds, YouTube-video's, ... Je wil bezoekers op jouw pagina en in de ‘koop-modus’ houden. Als ze wegklikken naar sociale media dan komen ze meestal niet meer terug en ben je hen dus kwijt.

Tip 2: SEO is niet alles.

Vaak staart men zich blind op het optimaliseren van de landingspagina om gevonden te worden door Google en andere zoekmachines (SEO). Dit is echter een grote fout. Je landingspagina's moeten geoptimaliseerd worden voor conversie! Je wil immers bezoekers overtuigen om tot de gewenste actie over te gaan. De indeling en tekst van de landingspagina moeten dat dus bewerkstelligen.

Zorg dat overige artikelen, blogberichten en andere pagina's scoren in Google en stuur het verkeer vervolgens van daaruit naar je landingspagina's.

De landingspagina's zijn bestemd voor de conversie van de bezoeker, wat meestal een verkoop is of tot een verkoop leidt. Een landingspagina is dus een soort van online verkoper, die van een prospect (bezoeker) een klant maakt!

verward?

Tip 3: Zorg dat je maar 1 doel tegelijk hebt.

Uit veel testen blijkt dat je conversie (transacties) hoger liggen als je jouw aanbod beperkt tot 1 ding. Indien je meerdere producten of diensten wil aanbieden, overweeg dan te werken met een zogenaamde upsell. Met deze strategie bied je een 2e product of dienst aan, nadat de eerste aankoop gedaan is. Een klassiek voorbeeld van een upsell is ‘extra frietjes aanbieden nadat iemand een hamburger heeft besteld’.

Tip 4: Zorg voor een duidelijke Call-To-Action.

Een Call-To-Action of CTA is de actie die jij wil dat jouw bezoeker neemt. Het hoofddoel van jouw landingspagina is de actie waarvoor de hele pagina opgezet is. Het moet dan ook overduidelijk zijn wat die actie is, of dit nu een aankoop van een product is, het registreren voor een webinar of het inplannen van een gesprek. De stap die je wil dat jouw bezoeker neemt, moet duidelijk zijn. Bovendien moet het voor een geïnteresseerde bezoeker ook de logische stap zijn. Zorg dat je bezoekers dus niet moeten zoeken naar die stap.

Tip 5: Meten is weten. Wat is de ‘conversieratio’?

Vergeet niet om je analytics goed in te stellen zodat je weet hoeveel bezoekers op de pagina komen, waar deze vandaan komen en hoeveel van je bezoekers vervolgens ook geconverteerd worden. M.a.w. hoeveel bezoekers nemen effectief de actie die je met de landingspagina wil realiseren. De conversieratio is de factor die het percentage aangeeft van conversies ten opzichte van het aantal bezoekers. Dus een conversieratio van 2% wil zeggen dat 2 op de 100 bezoekers overgaan tot de actie die jij wil, bv. de aankoop van een product of dienst.

Bron: Wordstream

Conclusie

Dit zijn de 5 meest gemaakte fouten bij landingspagina’s. Uiteraard zijn er nog zaken die belangrijk zijn voor een goede landingspagina. Bovendien zijn er verschillende soorten landingspagina’s, die ieder weer een specifieke aanpak nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan een ‘lead capture’ pagina om leads te verzamelen, een ‘video-sales’ pagina, een ‘webinar-registratie’ pagina, ...

Contacteer ons gerust met al je vragen omtrent landingspagina’s en overige gerelateerde zaken. Wil je zelf aan de slag met landingspagina’s? Kijk dan even op Page-AmiGo.be , een handige tool om landingspagina’s mee te maken.

Veel succes!

door Web-AmiGo 15 jan., 2019
Met trots kunnen wij melden dat we vanaf heden HTTP2 (technisch, HTTP / 2) officieel ondersteunen op al onze Web-AmiGo websites. Graag willen wij websites snel laten laden en up-to-date houden met de nieuwste webstandaarden. Vandaar ook deze update.
door Web-AmiGo 11 dec., 2018
Geef de bezoekers van je website nu de optie om snel en gemakkelijk met jou contact op te nemen via de nieuwe WhatsApp-widget.
door Web-AmiGo 05 nov., 2018
Vanaf juli 1018 markeert Google Chrome alle niet-HTTPS-sites als niet veilig. Vele websites bevatten de verbinding HTTP://... en dus niet HTTPS://
door Web-AmiGo 16 okt., 2018
Als je dit leest heb je waarschijnlijk een mail gekregen van het Google Search Console Team. Je vraagt je nu dus af wat je er mee moet. Wel, Google is enkele maanden geleden gestart met het migreren van sites naar mobile-first indexering. Zo te zien wordt het tempo momenteel opgevoerd. We vertellen je graag wat meer over deze belangrijke mailing van Google. Onlangs kregen wij ook deze mail voor onze sites:
door Web-AmiGo 09 okt., 2018
Adobe heeft aangekondigd dat ze gaan stoppen met Adobe Muse. Vanaf 26 maart 2018 worden er al geen updates meer uitgebracht.
door Web-AmiGo 02 okt., 2018
... Dit is echter een geval van korte termijnvisie. Het is goed online aanwezig te zijn op diverse kanalen. Als je facebookpagina momenteel werkt moet je dat uiteraard zeker blijven doen, maar als ondernemer moet je op zoek naar een duurzame strategie om je online aanwezigheid te bestendigen. Verplaats je focus van huidige successen naar toekomstige kansen. Je zal zien wat je onderneming misschien nu mist. Een Facebook-pagina kan een handig hulpmiddel zijn voor een zelfstandige of KMO die een bepaald doelpubliek wil bereiken, maar het zal niet voldoende zijn om er een gerenommeerd, respectabel merk van te maken… Waarom? … hier volgen 8 redenen:
door Web-AmiGo 18 sep., 2018
Het bouwen van een website die er op desktop gewoon 'goed uit ziet' is tegenwoordig niet meer voldoende. Je website dient ook optimaal op mobiel te worden weergegeven.
door Web-AmiGo 03 sep., 2018
Op 9 juli startte Google officieel met het gebruik van paginasnelheid als ranking factor bij mobiele zoekopdrachten. De ‘Speed ​​Update’, zoals deze door Google wordt genoemd, is van toepassing op mobiele sites en heeft de grootste impact op mobiele webpagina’s die nu traag geladen worden.
Share by: